Wie zijn wij

De polder ‘Het Noorden’ is in 1876 ingepolderd. Het is de grootste polder van Texel. Daarvoor was het onderdeel van de Vlakte van Kerken. De Vlakte van Kerken zijn platen en slikken in de Waddenzee en komen met eb droog te liggen.

Na de inpoldering is polder ‘Het Noorden’ ontstaan. Landbouw grond geschikt voor het verbouwen van vele gewassen en veeteelt.

Om de polder te bemalen is in 1878 de, nu nog steeds actieve, molen gebouwd. Deze molen is vaak vanuit de verte al zichtbaar en daarmee een duidelijk herkeningspunt van het Noorden.

De huidige boederij Cornelis – Pieter Hoeve is gebouwd in 1936. De schuur en woonhuis staan los van elkaar. De ‘oude’ schuur werd gebruikt voor het houden van melkkoeien en als opslag van het hooi. Later heeft deze schuur dienst gedaan als bloembollenschuur. In 1995 is de grote nieuwe schuur achter op het erf geplaatst en werd deze gebruik voor het opslaan en vewerken (pellen) van (tulpen) bloembollen. Er is nu geen actieve landbouw en veeteelt meer op de boederij.

De schuren worden gebruikt voor opslag van machines voor het Landbouw- en hoeveniersbedrijf en verzorging van de paarden voor Manege Kikkert. Rond om de boederij zijn een aantal paarden en kippen aanwezig. Onder andere hierdoor krijgt u het echte boerencamping gevoel.